Nikotintuggummin

Nikotintuggummin finns i olika styrkor, olika märken, olika priser och olika smaker. Det viktigaste av dessa är styrkan som anges i mg (milligram) nikotin. Med hjälp av nikotintuggummi kan man då smidigt och relativt diskret tillgodose sitt nikotinbehov utan att behöva röka eller snusa.

Nikotintuggummin kan man köpa på nätet men man måste vara 18 år för att få köpa nikotintuggummin. Beroende på hur starkt ens nikotinbehov är kan man börja med att köpa nikotintuggummin med en styrka på 4 mg eller 2 mg nikotin. 4 mg bör endast användas av storrökare och man bör helst försöka med 2 mg först, om det inte är tillräckligt kan man sedan byta upp sig till 4 mg. Sen bör man försöka trappa ned till 2 mg innan man till slut lägger av helt.

Vilket är det starkaste nikotintuggummit?

Det finns i dagsläget inget nikotintuggummi som är starkare än 4 mg. 4 mg är alltså det starkaste nikotintuggummit och de flesta märken har 4 mg nikotintuggummin. Se de olika märkena längre ned i denna artikel.

Vilket är det svagaste nikotintuggummit?

När man trappar ned på nikotinet så bör man välja svagare och svagare nikotintuggummin. I dagsläget är det svagaste nikotintuggummit på 2 mg. De flesta märken har nikotintuggummin med 2 mg, se de olika märkena längre ned i denna artikel.

Vilket är det billigaste nikotintuggummit?

Det är alltid billigast att köpa nikotintuggummin i storpack och man kan köpa runt 200 st på en gång hos flera olika märken. Räknat per tablett är dock NiQuitin 4 mg (192 st) billigast där varje tuggummi kostar 1.50 kr st. För nikotintuggummin med 2 mg är även NiQuitin billigast. NiQuitin 2 mg (192 st) kostar även de 1.50 kr st.

Olika märken av nikotintuggummin man kan köpa på nätet

Nedan följer en lista av olika märken som finns att tillgå, vad de kostar, var man kan köpa dem samt vilka styrkor de finns i.

Nicorette

Nicorette tillverkas av läkemedelsbolaget McNeil och finns i två styrkor: 4 mg och 2 mg.

Nicotinell

Nicotinell finns i flera olika smaker, till exempel frukt, mint och lakrits samt i två styrkor: 4 mg och 2 mg.

NiQuitin

NiQuitin tillverkas av GSK och finns med mild mintsmak. Det är de billigaste nikotintuggummit här.