Nikotinplåster

Nikotinplåster är plåster man sätter på kroppen som sakta förser kroppen med ett jämn dos av nikotin. Nikotinet går genom huden in i blodbanan och man upplever då en minskad abstinens. Nikotinplåster kan också med fördel kombineras med nikotinplåster eller sugtabletter vid tillfällen då man upplever ett starkt behov av cigaretter eller snus.

Annars är nikotinplåster främst användbart för de som inte aktivt vill behöva tugga tuggummi eller suga på en tablett. Nikotinplåster är på detta sätt en mycket mer diskret avvänjningsmetod.

Vilket är det starkaste nikotinplåstret?

Nicorette 25 mg är det starkaste nikotinplåstret på marknaden. Det kostar 308 kr för 14 st plåster.

Vilket är det svagaste nikotinplåstret?

Det svagaste nikotinplåstret på marknaden är Niquitins Steg-3 plåster som är på 7 mg. Det kostar 164 kr för 7 st plåster.

Vilket är det billigaste nikotinplåstret?

Generellt sett har Nicorette de billigaste nikotinplåstren, de kostar 22 kr st för samtliga doser. Det allra billigaste nikotinplåstret hittar man dock hos NiQuitin vars Steg 1-plåster kostar 20.60 kr per plåster.

Olika märken av nikotinplåster man kan köpa på nätet

Nedan följer en lista av olika märken som finns att tillgå, vad de kostar, var man kan köpa dem samt vilka styrkor de finns i.

Nicorette

Nicorette tillverkas av läkemedelsbolaget McNeil och finns i tre olika styrkor där den starkaste är på hela 25 mg och passar de som varit storrökare.

Nicotinell

Nicotinell finns i två olika styrkor att användas beroende på hur mycket man rökte eller snusade innan man slutade.

NiQuitin

NiQuitin tillverkas av GSK  och har nikotinplåster som ska användas i tre steg för att hjälpa avvänjningen. Steg 1 har en hög koncentration av nikotin medan Steg 3 (det sista steget) har en minimal koncentration av nikotin (7 mg).

Styrkan anger hur mycket nikotin som utsöndras till kroppen under loppen av ett dygn.